Regionsansvarlig for Øst i NITO Studentene, Martine Halås Sellevoll,  har blogget om hvilken retning NITO bør ta.martine

Jeg står i lobbyen på Comfort Hotel Expo på Fornebu, og er omringet av en eldregenerasjon med smarte ingeniører og teknologer. Jeg er spent og ivrig, og kjenner på følelsen av å være en student blant tillitsvalgte med mer erfaring enn jeg trodde var mulig. Følelsen av ære blomstrer i meg når jeg står her som observatør på NITOs Kongress. Forventningen til dagen og nysgjerrigheten er stor. Jeg kan ikke annet enn å se meg rundt i beundring mens tankene flyr i hodet.

Hvordan kan min stemme bli hørt? Hvordan kan jeg bidra til å dra NITO inn i framtiden?
Hva skal jeg og alle tillitsvalgte gjøre for at NITO forblir den største og beste fagorganisasjonen for ingeniører og teknologer i mange år framover?

Min generasjon blir omtalt som “generasjon prestasjon” der kontinuerlig forbedring
og maksimal ytelse ikke bare er nødvendig, men påkrevd. Vi er opplært fra ung alder at man skal ha selvtillit, pågangsmot og engasjement for å lykkes og mestre stadig nye utfordringer. Konkurransen er hard, man er ikke alene om store drømmer og høye ambisjoner.
Dette fører til at vi er kontinuerlig nødt til å tenke nytt, handle raskt og omstille oss enda raskere. Verden viser oss gang på gang at det er nettopp disse egenskapene som ligger til grunn for innovasjon, vekst og en framtidsrettet tankegang.

NITO er ledende, det er det ingen som kan bestride. NITO er en bauta i norsk arbeidsliv for ingeniører og teknologer. Vi har en klar og tydelig stemme det ikke er mulig å misforstå. Siden stiftelsen av organisasjonen i 1936 har det bare gått i en retning, oppover.

Likevel stiller jeg meg undrende til om NITO er forberedt til å møte forandringene i samfunnet og løse utfordringene vi ikke bare er nødt til, men skal løse. Torry Pedersen, redaktør i VG, hadde et essensielt poeng i sitt innlegg til Kongressen, NITO må freshes opp! Vi kan ikke sitte stille i båten og satse på rolig sjø i all tid framover. Ingeniørene må tørre mer, vi må ville mer, og vi må by enda mer på vår brede kompetanse innen fagfelt som bygger Norge! Jeg stiller meg bak Pedersens oppfordring; NITO må pimpes opp!

NITO Studentene har løsningen, vi har svaret. Se til oss, hør på oss, jobb sammen med oss. Da kan jeg garantere deg at NITO vil forbli den største kjempen for ingeniører og teknologer landet rundt. Inkluder oss enda mer i det store arbeidet som gjøres i organisasjonen. NITO Studentene er ressursen NITO trenger for å gå fra pamp til pimp.

NITO har gjennomføringskraften, NITO Studentene har en enorm gjennomføringsvilje!
La oss sammen spille hverandre sterke, la oss sammen jobbe for en framtidsrettet, fremover lent og skarpskodd organisasjon for medlemmer i alle aldre. Vi skal være Norges største og beste fagorganisasjon for ingeniører og teknologer, og det målet når vi kun
ved å handle sammen, ved å ro båten i takt med begge kompass pekende i samme retning.

Kjære mamma og pappa NITO, ikke glem oss studenter, ikke undervurder vårt brennende engasjement for arbeidet vi og dere gjør. Se muligheter ved vårt unge sinn, vår spontanitet og vår tendens til kreative løsninger og sprelske idéer. Husk at vi er framtidens NITO, vi er de som skal drive organisasjonen videre. La oss være med å forme det NITO vi er så glad i.

For det er det er vår kollektive kunnskap som vil dra oss som felleskap inn i fremtiden.
Sammen skal vi gjøre pamp til pimp!

Martine Halås Sellevoll, Regionsansvarlig for Øst i NITO Studentene